lördag 31 mars 2007

Är jag inte snygg eller?

Ikväll var jag och såg ett stycke på Sparbanksbörsen i Fjugesta. "Alla snygga heter Micke", heter det. Har fått mycket god kritik, men jag måste tyvärr säga att jag inte blev berörd på så sätt som jag hoppats.
Kanske har jag för höga krav? Möjligt, men jag tror inte det. Detta var en professionell föreställning, som haft en kunnig regissör. Många bilder var väl genomtänkta och berättelsen var väl berättad. Men jag blev aldrig berörd. Jag förstod vad hon berättade, men inte varför hon valt att berätta denna historia.
Jag talade med några bekanta ur publiken efteråt, det verkade som om kvinnor hade tyckt mer om den än män. Kan det vara så att berättararten gick bättre fram till kvinnor än män? I så fall är det ju spännande, men på ett helt annat plan.
På senaste tiden har jag sett mycket som varit mediokert. Nästa teater jag ser måste bli något i hästväg, annars börjar jag snart tröttna på att vara publik.

Excel

Nu har jag skrivit in alla mina texter i ett Exceldokument. Känner mig jättenyttig. Hoppas att detta kan vara till hjälp när vi ska repa in med bandet. Det blev 148 texter, nu inskriva i ett dokument med upphovsmän, tid, tempo och tonart. Bör underlätta när man ska rapportera till STIM. Gäller bara att skriva fler egna låtar. Man får faktiskt betalt från STIM när man framför sina egna alster publikt. Visst är det bra? Heja STIM!!!

Frukost och whisky

Bröderna Malts Wiskymöte igår bjöd på två fantastiska sorter. Båda spännande på sitt sätt. Den första vi smakade på heter The peat monster (torvmonstret). Det är en vatted whisky vilket betyder att det är en blandning av några singelmalter. I det här fallet var det 10-11 årig Caol Ila (en mycket rökig islaywhisky) och 12-17 årig Ardmore (en ganska typisk Speyside). Den fick ett mycket högt betyg och visst var den spännande.
Nummer två heter Smokehead. Det roliga med den är att ingen vet vad det är för sort. Det är en väl bevarad hemlighet. Man vet bara att det är en Islay. Den är tappad på flaska av kända Macleod och mycket privärd. Även den fick ett högt betyg.

Fredagen började annars med att vi käkade en härlig frukost på jobbet. Kamratföreningen ser till att det sista fredagen i månaden finns frukost till självkostnadspriset 20 kr . En skön start på dagen. Man käkar frukost med sina kollegor i lugn och ro.

torsdag 29 mars 2007

Inveckling

Oj vilken lång dag. Först vanligt arbete en hel dag. Sedan direkt efter jobbet till teaterrepetition. Där körde vi i flera timmar. Hårt! Nu har jag precis duschat av mig allt damm och svett.
Så skönt det var!
Nu är jag bara trött och slö. Ska käka lite sedan slötitta på CSI.

Skulle haft utvecklingssamtal med chefen idag, kom jag på nu. Men chefen var sjuk. Får väl se om vi får ihop någon ny tid snart. Det är bara jag kvar. Alla andra har haft sina samtal.
Tänker tillbaka på året som gått. Jag hade önskemål om utbildning och IFU seminarium, men av det blev det intet. Jag lägger fram samma plan i år igen. Jag VILL utvecklas även inom mitt yrke. Inte bara privat.

onsdag 28 mars 2007

Grodan Drar Alltid Ensam

Ännu en dag läggs till historien. Ikväll har det varit körträning. Det har varit gamla låtar i ny kostym. Sånger vi sjungit förr, men nu med nya arrangemang. Det har varit gôrkul, som vanligt. Jag var hur trött som helst innan jag åkte iväg till träningen. Väl där blev det bara roligare och roligare ju längre kvällen led. Jag sjöng så in i he-vete falskt på ett ställe, så jag bara bröt ihop och gapskrattade.
Det gick bättre nästa gång. Lät riktigt bra till slut. Vi håller på att lära oss Bellmans Måltidssång endast på gehör. Inga noter alls. Och en ganska rolig andrastämma. Hela kören sjunger stämman, och jag sjunger solo. Det är svårt att "överrösta" hela kören, men samtidigt enormt roligt.

Nu ska jag bara kika på "Fråga Olle", som jag spelat in, och sedan ska jag försöka komma i säng.
Godnatt på er!

tisdag 27 mars 2007

Ahhh


Vilket underbart väder! Kallt som... på morgonen när jag går iväg, när jag går hem så tar jag jackan under armen och traskar i skjortärmarna.
Jo då, jag har fler klädesplagg på mig.

Jag var duktig i morse! Lämnade blod. Det var på tok för länge sedan jag gjorde det. Borde skärpa till mig, Det tar ju bara en halvtimma och jag kan göra det på betald arbetstid. Det är bara bekvämligheten som hindrar mig. Skäms gör jag, lite...

Idag var det några kollegor som bjöd på kaffebuffé. Sju sorters kakor + tårta. Underbart gott, och även vackert för ögat. De hade lagt upp på vackra fat och dekorerat med olika frukter och blommor. Och jag lärde mig ett nytt ord; makroner*. Visst har jag ätit sådana kakor förr, och njutit. Men nu vet jag vad de kallas för också.

*Makroner är ett bakverk som påminner om mazariner men är runda med två "band" i kors i samma deg som formen över fyllningen som är någon form av mandelsmet. Finns än i dag på konditorier, åtminstone i Skåne. Macaroon är enligt eng-sv lexikon detsamma som mandelkaka, mandelbiskvi; makron; polyné.

måndag 26 mars 2007

Jag var bara tvungen att knycka den här. Den är ju så underbar...

3:ans spårvagn, Vagnhallen Majorna, Göteborg

Två killar ~15 sitter bredvid varandra men pratar knappt.
En kvinna ~30 sätter sig ner och tar upp de två lediga platserna mittemot killarna.
Kvinna ~30: Hej alla glada medmänniskor!
Kille 1: Äh… hej.
Kvinna: Det var ett par flotta skor du har.
Kille 1: Mm…Killarna utbyter konstiga blickar med varandra, därefter följer en lång tystnad.
Kvinnan (efter ca 10 minuter): Nej alltså, gud vad tråkiga ni var! Ja usch, jag mår helt illa i huvudet av att sitta här och titta på er. Ni tråkar ju ut hela spårvagnen! Man ska vara glad och livlig, annars kommer man ingen vart i livet! Tänk på det.
Kvinnan går av.
Kille 2: Det är så jävla äckligt med såna där omotiverat optimistiska jävlar.
Kille 1 muttrar något instämmande.

Äntligen måndag

Solen skiner utanför fönstret. Jag är tvungen att släppa ner persiennerna och stänga ute strålarna. De speglar sig i min skärm så jag inte kan läsa vad där står.
Ikväll är det dags. Vi ska sammaträffa med Magnus Persson och lyssna på vad han har att erbjuda ATR. Jag och Anette Jakobsson ska träffas några timmar innan och gå igenom vad vi vill veta. Vi har inte möjlighet att ta på oss ett så stort ansvar med nuvarande organisation. Det kräver mer tid och då måste det bli tal om att få ersättning för förlorad arbetsförtjänst.
Det innebär också att vi måste börja deklarera, skatter, arbetsgivaravgifter, försäkringar, pensionsavtal... jisses, listan blir lång.

söndag 25 mars 2007

Sommartid

Visst låter det underbart? Sommartid! Smaka på ordet. Sommartid...
Mina tankar far iväg till en varm kväll, man sitter ute och grillar, dricker något gott. Några vänner kanske är där, man skrattar och mår så där bra som man bara gör när det är sommar i Sverige.
Det finns ju en mer materialistisk betydelse med, nu har vi vridit fram klockorna en timma.
Undrar om korna har vant sig ännu? Jag minns att det var ramaskri (eller kanske råmaskri) från bönderna när vi skulle införa sommartid. Korna skulle inte må bra av att bli mjölkade en timme tidigare, påstod de.
Jag förstod aldrig det problemet. Korna kan väl bli mjölkade vid samma tid, bara det att klockan visar en timma senare, eller?
Nu har även bilen fått sommartid. Har precis bytt till sommarhjul. Och nu är klockan så mycket att jag inte orkar göra mat. Det blir hämtpizza, lök, vitlök, salami, bacon och gorgonzola.

Porr #12-15





Lika bra att visa de sista bilderna på en gång. Funderar på om det verkligen är sanna bilder, eller om någon varit framme med PhotoShop.
Vill gärna tro att det är naturens egen konstnär som är upphovsman. Jag bestämmer mig för att det är så. I alla fall min värld.

Porr #11















Bara han inte blir nödig...