lördag 14 april 2007

Sydafrikanen

Jag är skyldig ett omdöme om Nederburg. Det sydafrikanska vinet som var en ny bekantskap för mig. Blandningen av Shiraz och Viognier är ganska lustig. Shirazens kraftighet är liksom kroppen i det hela, men det finns en smak (framförallt i efterklangen) som får mig att tänka på godis!!!
Alltså om jag ska försöka förklara; Kraftig smak av bär (kan inte riktigt känna vad, svarta vinbär kanske), lite lakrits, en aning gummi och en efterklang av godis.
Det är ganska balanserat men väger över lite åt det syrliga. Stannar kvar ganska länge i gommen.
Det är gott, men blir nog ingen favorit. Jag gillar inte riktigt "godissmaken".

Nu blev det kväller



I unga år höll jag på med nattfotografering ganska mycket. Det var spännande och man visste aldrig förrän man framkallat om det blev bra eller inte. Idag med digitala bilder ser man resultatet direkt. Tappar lite charmen med det hela. Men visst blir det lite mer spännande i denna belysning?

Var har den varit?

Jag har en längre tid funderat på var en av mina större eldfasta formar tagit vägen. Jag hittade den nu. Den stod på balkongen och sade ingenting. Det var en aning matrester kvar, som synes på bilden. Vad jag kan utläsa från innehållet så har den stått där sedan i februari. Snart hade den säkert krupit iväg själv.
Hur det luktar? Gissa EN gång!!! *skrattar*

Tvättdags




Klockan är strax 19.00 och min tvättid börjar. Tog några bilder från balkongen aftonvårsolen. Underbart lugnt och skönt.

Ett sammandrag

Ingen rolig vecka. Har inte mått så där toppen precis. Mår väl fortfarande så där, men klart mycket bättre.
Igår var jag ute på i Fjugesta. Vi kikade igenom 32 bidrag som har sökt in till Revy-SM. Vi fungerade som en slags uttagningskommitté. Det var i kategorin "lokala nummer". Vi tog fram sex bidrag som vi tycke höll måttet. Det var kul och intressant att se alla dessa bidrag med mycket varierad kvalitet. Vissa nummer var skyhögt över de andra och en del undrade man varför de över huvud taget brytt sig om att skicka in. Det var helt klart fler än sex bidrag som höll hög klass och det var inte helt lätt att plocka ut bara sex stycken.
Nåväl, vi enades och sände vårt samlade beslut vidare till de som ska ta den slutgiltiga uttagningen.

tisdag 10 april 2007

Morgonstund har .......... i mund

Är hemma från jobbet idag. Hade en underbar morgon. Satt som vanligt framför morgonnyheterna på TV och käkade frukost. Kände mig inte speciellt pigg (vilket inte är ovanligt för mig vid denna tidpunkt på dagen). Plötsligt känner jag att frukosten är på väg upp igen. Rusar ut på toa och avlämnar den nyss ätna och druckna frukosten i holken.
Strax bestämde jag mig för att idag stannar jag hemma, det blir inget besök på arbetsplatsen idag. Just nu altinerar jag mellan soffan, sängen och här framför datorn. Känner att det är dags för att sätta sig på hela ryggen en stund till.

måndag 9 april 2007

As times goes by

Hemma igen. Har firat påsken hemma hos barnen. Det var härligt att se dem igen. Härligt att få krama om och bli omkramad. Har verkligen saknat dem. Det är jobbigt att ha dem så långt borta. Men man får väl vänja sig antar jag. De växer ju upp och skapar sina egna liv. Emmelie, den äldsta har ju redan skaffat eget boende, men ska nu flytta in till sin pojkvän.
Kanske snart dags för Annina med att flytta ihop med sin pojkvän. De har varit ett par några år nu. Sedan blir det bara Ninette kvar. Oj, vad tiden går fort ibland.