lördag 17 mars 2007

Lite porr kanske? #1


Oj, oj, oj... Fyyy vad naturen kan vara snuskig, eller är det bara jag som ser det på det viset.

Lördagsmys

Rödtjut skrev jag senast om. Blev liksom lite sugen. Öppnade en flaska Primitivo (Puglia). Ska käka pasta och sedan mysa med ost (gorgonzola bl a). Det blir som en liten italiensk afton här hemma i all anspråkslöshet.
Vill ni mig något får ni kalla antingen på MSN, Skype eller telefon. Önskar er alla en skön lördag. SKÅL!

"Konsertbilder"





Ha ha fick nyss i mejlen bilder från vår senaste konsert med kören Rödtjut.
Måste ju bara lägga ut dem. En pausbild och en när vi leder allsång. Tråkigt nog ingen bild från själva konserten. Då står vi ju annorlunda uppställda. Väldans vad jag är långhårig! :) Nåja, efter 14 maj kan jag klippa av mig det där... Får stå ut tills dess.

Städa?

När solen sken in genom fönsterna så såg jag att jag hade det ganska dammigt. Fick för mig att ta fram dammsugaren och gå ett varv genom lägenheten. Men ju längre dagen gick, ju längre bak i huvudet kom den tanken. Mitt damm kanske rent av kan bli kulturförklarat som byggnadsminne. En tanke så god som någon. Idag blev det ingen dammsugning i alla fall.
Nu är det snarare dags att tänka på något att äta. Hmmm, får väl gå och kolla vad som finns hemma. Tyvärr är nog det mesta fruset, men något ska det väl kunna bli. Om inte annat så i alla fall lite korv och mos.

Det sket sig...

Datorn ville inte vara med alls. Måste be min vän om mera handgriplig hjälp. Måste antagligen göra om partitionerna och det är mer än jag klarar av.
Få klarar mig med bara en dator så länge.
Stakars mig... *snyft*

fredag 16 mars 2007

Installera om

Jaha, det var bara att installera om XP på den gamle burken. Den håller på för fullt just nu. Klart om en dryg halvtimme. Tror jag tar en kopp kaffe medan jag väntar.

Faen också...

Efter att ha uppdaterat den gamla datorn med de senaste uppdateringarna från Windows, så la den av...
Någon som vet hur man får liv i den igen?
Får väl kontakta Dr Kjell.

Äntligen!

Fredag igen. Underbart!
Jag ska ha såååå trevligt ikväll. Jag har tvättstugan...

torsdag 15 mars 2007

Rödtjut

I går repade vi med kören Rödtjut, och ikväll så hade vi ett framförande.
Det är så underbart att sjunga i kör. När många röster blandas och nya klanger bildas. Ta chansen och prova någon gång. Det är inte farligt. Det bästa är att du behöver inte ha någon vacker röst. Man kommer långt med viljan.

onsdag 14 mars 2007

Whiskey är gott


Bowmore 37 Years Bourbon Casked 1968 (nr 30468) Islay (Morrison's Bowmore Distillery)


FörpackningVolymKr/litPrisInfo
Flaska700 ml(11065.71)7746.00Tillfällig.
Slutlevererad. Kan finnas i vissa butiker.


Någon som kan bjuda mig på en sådan här flaska?

tisdag 13 mars 2007

Vad gör man en tisdag?

Underbart väder ute. Jag sitter inne...
Nu är det kväll och ska författa ett utkast till varför vi från ATR vill träffa chefen för regionförbundet. Det gäller vår amatörteaterkonsulent, vi är oroliga för att hans arbetsbeskrivning kommer att förändras till det sämre (för oss teateramatörer vill säga).

måndag 12 mars 2007

Mat hela veckan

Nu har jag gjort ett storkok som räcker till lunch hela veckan.
Får se om jag nöjer mig att käka spagetti bolognese varje dag. I annat fall får jag fixa till nå't annat.

Annonssvar

Fick nyss svar på annonsen på Vendolin, där vi söker trummis, gitarrist och keyboardist.
Känns lite smickrande att denne upptagne man fastnade för annonsen.
http://www.bingoo.biz

Tyvärr fick jag lämna honom ett negativt svar då vi har Mikael Eriksson på "långtest".

Resan mot "En midsommarnattsdröm" har börjat.






















Idag satt jag och Jonatan (regissören) och talade kring min rollfigur, Niklas Botten.
Han är en rolig/komisk figur, och jag är rädd för komik. Jag anser mig inte vara någon komisk skådespelare. Det finns de som gör komiska roller bra mycket bättre än jag i vårt sällskap.
Nu när jag läst texten så tror jag dock att jag klarar av denna roll. Komiken hos Botten bygger på att han tar sig själv på så stort allvar. Gör man honom allvarlig och utan billiga stickrepliker, så blir det säkert bra. Bara jag kan hålla mig till manus och inte börja improvisera...

Nej, det är inte jag på bilden. Det är Niklas Botten i Commedia Gillets version. Han blir förvandlad till en åsna, och han fattar inte det. När han känner sug efter hö så ser han det som något naturligt. Inte ett dugg konstigt.

Hejsan flickor...

...vi har vår i luften. Var har ni er?
Underbart! 12 grader varmt! Nu känns det verkligen som om det finns hopp om ett liv efter vintern. Tror det är dags för ett vårskrik.
AAAAAAHHHHHHHHOOOOOOOOOAAAAAAAHHHHHHHHH!!!

söndag 11 mars 2007

Dag tre, avslutningen.





Jösses! Vilken höjdare detta har varit. Gänget har utvecklats märkbart under dessa tre dagar.

Idag var det avslutning. Vi körde en match i teatersport. Den blev mycket jämnare än vad jag först trodde. Ett lag ställde dock till det för sig genom att göra en utmaning med tre olika tekniker inblandade. Det var svårt, och ärligt talat så klararde de inte av det fullt ut. De behöver mer träning. Och det kommer det säkert att bli.

Ett av lagen hade fattat hur man mutar och fjäskar för domaren/publiken. Det gjorde att de avgick med segern i en match som slutade 3-3. Men eftersom de vann ett plus för sin massage av domaren, så gick slutsegern till dem.

I maj är det dags för festival i Karlskoga, då ska Örebroarna dit. Men innan dess hoppas jag att de kommer att utmana varandra på någon match. De behöver matchträningen.