lördag 24 mars 2007

Porr #10


















Vad är detta för frukt? Någon som vet? Pungplommon? Ollonfikon?

Biltvätt





När jag ändå var ute och åkte så tänkte jag passa på att tvätta bilen. I automattvätt, naturligtvis. Inte orkar jag tvätta för hand, inte när en hel vinter ska tvättas bort.
Men, när jag köpt min tvätt och kört fram och ställt in mig i kön. Vad händer då? Naturligtvis brakar tvätten ihop och lägger av. Han som var före mig i kön fastar inne i tvätten...
Turligt nog kommer personalen till hjälp och får igång den igen. Ett tag var jag övertygad om att jag skulle vara tvungen att åka därifrån med en lika smutsig bil som jag kom dit med.
Men till slut, efter att personalen ringt några samtal, tryckt på några knappar, öppnat en låda, tryckt på någon slags återställare, så kom den igång igen och jag kunde köra in och få den mesta skiten bortspolad.

Inköpt


Var och köpte mig en begagnad byrå/köpmandisk i Degerfors idag. Väl värd sina 300 kronor.
Jag har snart bott i den här lägenheten i två år. Fortfarande har jag fullt med kartonger ouppackade. Måste försöka få mig att slänga massor. Men framför allt behöver jag förvaring. Skulle vara koolt om något TV-program kom hit och fixade min lägenhet, så jag fick plats med det jag ville. Massor av förvaring och schyssta möbler.
Den här är tänkt att stå i sovrummet, ska ha mina underkläder och strumpor i lådorna. I skåpet tänkte jag att man kan ha rep, handklovar, gag-balls och liknande. Vad tror ni om det?

Porr #9










Är det sådana här som kallas för schyssta lökar?

Appropå uppdateringar


Jag kör ju Mozilla Firefox som webbläsare. Gillar den mycket bättre än t ex Explorer.
Efter den senaste uppdateringen så fanns det en ordbok man kunde lägga in. Schysst, tänkte jag och installerade den. Men, det skulle jag inte ha gjort...
Till saken hör att jag är lite av en språkpolis. Jag får (som vi säger i Göteborg) rassja när jag ser en isärskrivning. Nu när jag har installerat ordlistan så reagerar den på alla sammansatta ord.
Nu reagerade den t ex på ordet "isärskrivning" och ger förslaget "isär skrivning".
Fler exempel;
teaterfestival - teater festival
bilansvarig - bil ansvarig
distansförhållande - distans förhållande
rockmusikal - rock musikal
bortspolad - bort spolad
osv, osv...

Jag förstår att många har problem med isärskrivningar när det finns stavningsprogram (reagerade på detta med) som ger fel signaler.

fredag 23 mars 2007

Beslut, beslut

Sitter och chattar med en vän på MSN. Hon väntar på sin 15-åring som har varit på fritidsgården.
Och jag funderar på om jag ska gå till sängs eller kika på sådant jag spelat in på videon under veckan.
Har fått lite mer information angående ATK och Regionförbundet. Vi ska träffa chefen och en person till på måndag. Jag är skeptisk till att ATR ska bli arbetsgivare. Vi har inte den kompetens som krävs. Det är ju ett enormt ansvar man tar på sig.
Vi träffas några timmar tidigare, några ur styrelsen, för att tala igenom hur vi ska lägga upp det.

Porr #8

Tja... kommentar är väl överflödig.

Däckad...


...känner jag mig. Fredagskväll och jag är trött redan så här dags. Kan det vara för att jag bara sitter i soffan och degar? Har inget möte, inget teaterrep, inget bandrep, ingen körträning, inget uppträdande. Bara slöa och titta på tuben. Ser fram emot "Så ska det låta". Det fick ju pris i år igen. Och JA! Jag gillar att titta på det. Ingen jag skäms för alls. Jag är i gott sällskap.

Bilden snodde jag från SVT:s hemsida

Här kan du kolla in när Fredde visar hela sin nakna röv...

torsdag 22 mars 2007

Vad ska ske med ATK?

Fick ikväll reda på att regionförbundets chef Magnus Persson vill träffa oss i ATR-Örebro län för att diskutera framtiden för amatörteaterkonsulenten (ATK). Det kan vara så att han vill (Magnus Persson, vill säga) att vi ska ta över huvudmannaskapet för den tjänsten. Vilket i sin tur skulle innebära att jag skulle bli en sorts arbetsgivare. Vem kunde ana det?
Nåja, jag är inte övertygad om att ATR skulle vara den optimala huvudmannen för en ATK. Även om vi skulle vilja att han arbetar mot alla föreningar och enskilda i länet som på något sätt håller på med amatörteater, skulle vi i ett skarpt läge vara tvungna att prioritera våra medlemmar först och främst.
Jag vet inte om jag vill se en sådan framtid. När jag är tvungen att ställa olika amatörer mot varandra. Well, only time will tell, som man säger på utrikiska. Vi ska ha en snabb sammankomst på tisdag för att lägga upp en strategi.

Första repet

Ikväll har vi haft vårt första riktiga rep inför sommarens produktion.
Det var gôrkul. Jonatan är en regissör som verkligen går in på detaljer direkt. Vi körde hantverkarnas första scen och det kändes som att han haren klar bild av hur det ska vara. Det är bra. Jag gillar när en regissör har en klar linje färdig redan innan han träffar skådespelarna. Det ger mig en stor trygghet. Då känner jag att jag kan "bre ut" rollen nästan hur mycket som helst. Regissören kommer att ta vara på det som är bra och hålla tillbaka det som är mindre bra.

Porr #7

onsdag 21 mars 2007

Hemkommen

Glad och uppspelt är jag. Jädrans vad kul vi hade. Tack Karin, och alla deltagare. Det är gôrkul att göra improvisationsövningar.
Vi började med att slå varandra med en hoprullad tidning, sedan övergick vi till att t ex picka efter mask på varandras magar och mjölka manliga kor. Seda tog vi en färd med bilen. På vägen plockade vi upp diverse olika tokstollar. Tror faktiskt några var på rymmen från dårhuset. Avslutade gjorde vi med att ta död på varandra.

Porr #6

Är detta en citron med inbyggt sugrör, eller...

Appropå impro och teatersport

En gren i teatersport är att man ger de som agerar ljudeffekter. Så här kan det gå till.
(se detta som ett avskräckande exempel)

http://www.snabbstart.com/files/filmsflash/6145940ced.wmv

Näst bästa tidpunkten

Lunchen är nog arbetsdagens näst bästa tid. Kan bara tänka mig en tidpunkt som är bättre.
Nu sitter jag här, lagom relaxad med en kopp kaffe, och plitar ned någrå meningslösa rader här i bloggen.
Ikväll är det dags för en liten happening. Vi ska ha en kväll i improvisationens tecken ute i Lekeberg. Vi håller till på Sparbanksbörsen. Ska bli kul att vara deltagare den här gången.
Återkommer med rapport senare ikväll.

tisdag 20 mars 2007

Porr #5

Porr #4


Passar på att lägga ut dagens porrbild, när jag ändå håller på och är igång.

måndag 19 mars 2007

Bandet



Här har ni bandmedlemmarna. Uppe till vänster, Mike - trummisen. Uppe till höger, en skakig bild på gitarrsten - Totte. Och nere till vänster min kollega sedan några år, på munspel - Blue Ola. Nere till höger, jag själv som sjunger och traktererar basen. Bilderna är tagna med moblkameran (förutom bilden på mig, som Ola tog med sin nya kamera). Jag glömde naturligtvis min kameran hemma. Får bli bättre bilder nästa gång vi träffas.

Porr #3

Nummer tre i denna porriga serie...

Måndag lunch, mätt och belåten.

Här sitter man nu, mätt och belåten med en kopp java.
Jösses vilken stor portion jag hade med mig. Hade ju nästan räckt i två dagar. Skulle kunna somna på direkten känns det som, så däst blev jag. Ändå så åt jag inte upp allt.
Ikväll är det dags att repa med bandet igen. Ska bli kul. Hoppas att det kan bli lite kontinuitet med repandet nu. Att vi kan behålla den här konstellationen och få ihop en repertoar.

söndag 18 mars 2007

Färdig!!!

Alldeles färdig... Jag visste att det var jobbigt att städa. Antagligen därför jag väntade så länge. Det är ju inte mindre jobbigt att städa upp mindre mängd damm, än en större. Eller har jag fel?

Sitter just nu och chattar med en gammal vän från tiden före Närke (år 2 F.N. - min tideräkning). Hon har hittat en kärlek på nätet, och nu i helgen har de för första gången möts IRL, som det heter på chattlingo. Allt har funkat utmärkt. Jag önskar henne verkligen all lycka, det är hon värd.

Ska snart börja med käket för veckan. Denna vecka blir det till större delen kyckling. Det är gôtt det.

Porr #2

Naturens egna former som väl i våra ögon ser lite ekivoka ut, eller?

Söndag

Idag måste jag ta mig själv i nacken och verkligen städa. Till och med jag kan se att det behövs. Och det betyder att här behövs städas, jag är inte den som normalt ser damm och skräp. När jag ser det, då är det stökigt.