fredag 27 april 2007

Skål och tack

Repetitionerna går framåt. Nu börjar det bli ordentligt kul att repetera. Vi har funnit våra karaktärer rätt bra. Det gör att det blir roligare. Igår var det mycket skratt.

Ikväll ska vi ha en liten fest med hela gänget. Men först ska jag på Bröderna Malts månadsmöte. Vi ska avsmaka två (för oss) nya whiskysorter. Mer om detta senare

torsdag 26 april 2007

Gäääsp...

Jaha, då var man hemkommen igen då. Konserten gick bra fast min första ton i "Gräsänkling blues" blev hur falsk som helst...
Vi hade "gympanumret" innan och jag hade inte hunnit lugna ner andningen tillräckligt. Jag får skylla på det i alla fall.
Annars var det succé. Vad kan det annars bli? Vi är ju så förbenat bra. Många goa sångare i detta gäng.

Nu ska jag bara kolla av nyheterna som jag spelat in. Här kan ni se vad det var. G'natt på er!

onsdag 25 april 2007

Konsert och TV-nyheter

Jaha, ikväll är det dags. Vi ska göra en konsertversion av Möbelfabriken. Är precis på väg ut till Sparbanksbörsen nu.
Och på Tvärsnytt ikväll kommer ATR att uttala sig angående Regionförbundets sätt att avskeda kulturkonsulenterna. Jag har satt videon på inspelning. Hoppas att jag får med det.

tisdag 24 april 2007

Möten hit och dit

Har i kväll haft ett möte med Länsbildningsförbundet (LBF). Vi förde ett öppet samtal om hur vi kan hjälpas åt för att amatörkonsulenttjänsten ska få vara kvar. Vi från ATR har ju ingen erfarenhet att vara arbetsgivare, det har LBF.
Om vi kan få fram finansiering av tjänsten så kan vi kanske ingå ett trepartsavtal mellan ATR, LBF och Regionförbundet/Landstinget. LBF står som arbetsgivare och vi (ATR) bidrager med vår kunskap.

Efterdyning

Nu har jag börjat smälta det jag sett på festivalen. Måste nämna några som stack ut lite.

En grupp som kallade sig Småstickorna hade gett sig i kast att spela Yerma av Frederico Garcia Lorca. Handlar om Yermas längtan efter ett barn.
Huvudrollsinnehavaren var en ung tjej, knappt kvinna, men oj vad hon var trovärdig. Samspelet mellan Yerma och hennes väninna var underbart att se. Mindre trovärdig var han som spelade Yermas make. Han hade byxorna på modernt vis hängande nedanför bäckenbenet och det passade inte alls rollen.

En annan föreställning som jag kommer att minnas är Lindormen. En isländsk folksaga, också den handlar om längtan efter barn. Paret går till en häxa som lovar dem att om de bara tar hand om det som kvinnan föder fram, så ska häxan se till att det blir barn. När kvinnan sedan föder en flicka tillsammans med en orm, så börjar själva berättelsen om att man kan vara värd att älska även om man är annorlunda.

En tredje som lämnat kvar minnen så här lite i efterhand var slutföreställningen, Zoe. Här handlade det om nycirkus. Medlemmarna i Teater katastrof hade börjat öva in sina färdigheter i september/oktober, och nu kunde man jonglera, hålla på med pinnar och vara eldslukare. Allt detta på ett halvår. Visst är det fantastiskt? Heja på!

måndag 23 april 2007

Vilken helg!




Har varit i Vimmerby och sett på massor av intressant teater. Vi från ATR Örebro län besökte Smålands ATR-festival. Det var i utbildningssyfte, eftersom vi ska ta upp traditionen att anordna festivaler även här. En del matnyttigt fick vi med oss, förutom de härliga föreställningarna. Det var allt från minimalistisk stillsam teater till nästan bombastiskt. Spände från det mest poetiska till nästan fars.

Tyvärr så blev mina bilder väl skakiga. Får höra med Per om hans blev bättre... I så fall får han gärna sända över dem.