fredag 11 maj 2007

Jag har gått på det

Jag erkänner. Jag har köpt mig ett par röda Crocs. Eller Foppatoffeln, som den av någon anledning kallas för. Kan någon tala om för mig vad en Foppa är?

Måste säga att jag är mycket nöjd med dem. Visserligen läste jag på dagens löp från Aftonbladet att de är giftiga. Men det är ju nästan allt idag. Jag äter fortfarande pommes frites och chips. Tror inte det är någon större fara att gå omkring i dessa skor. Mjuka, stötupptagande, masserande och oerhört varma. De är fulla med ventilationshål, men fötterna blir så varma av massagen att värmen stiger i hela kroppen.

Jaha ja

Dagens möte med Regionsförbundet (RF) kändes positivt. Okej att tjänsten som amatörteaterkonsulent (ATK) inte ska ligga kvar på RF. Men det kändes som om de var inne på att se till att tjänsten finns kvar i en eller annan form.
Vi har även varil i kontakt med bildningsförbundet i länet. De är villiga att stå som arbetsgivare, men vi måste se till att få tjänsten finansierad. RF kanske ställer upp med hälften. Vi måste ha fram ca 300.000 kr till, årligen. Någon som har en slant över?

tisdag 8 maj 2007

Snabbinkallad

Vi hade ett snabbinkallat möte med ATR ikväll. Vi lade upp strategin inför fredagens möte med Regionförbundet. Nu ska jag inte skriva vad vi kom fram till. Det kan ju hända att direktör Magnus Persson råkar läsa just min blogg, och då skulle jag ju avslöjat redan nu hur vi tänkt oss det hela.
Men jag återkommer i frågan.

Nypremiär

Igår hade vi nypremiär på Möbelfabriken. Gick rätt ok. Publiken var i extas och verkade gilla oss, bara det var ju värt rätt mycket. Och för första gången sjöng publiken med i gräsänklingen. Det var lite förvirrande faktiskt. Visste inte riktigt hur jag skulle hantera det. Jag lät det vara och bara koncentrerade mig på framträdandet. Tror det var ett bra val. Annars var alternativet att jag kanske ramlat ur rollen och tackat för allsången.

söndag 6 maj 2007

Drömmen om midsommar

Idag var vi för första gången och repeterade på spelplatsen.
Underbart att få se scenen, och få "gå in den".
Största scen jag hittills har spelat teater på. Ska bli kul att få spela på en så stor scen. Man kan verkligen utnyttja energin i avstånden och i rörelsen.

Kulturmanifest

Sverige tycks ha fått en ny, het kulturdebatt.
Just nu sprider sig ett manifest på internet.
Den här gången startad underifrån.
För att se hur många som skrivit under just nu, gå in på knuff.se.
Redan nu löper det som brand genom internet.
Massor av folk har länkat, lagt upp och vidarebedodrat manifestet som handlar om den nya tidens kultursyn.

Vilken kultur vill vi ha i framtiden?

Det är skrivet i samförstånd mellan flera olika bloggare.
Initiativtagare är författaren Marcus Birro.

Gå in du också och skriv under kulturmanifestet.