tisdag 2 oktober 2007

Rapport


Här följer en kort rapport från DistriktsLedarKonferensen.
Fredagen fick vi presentera vad vi har för verksamhet i distrikten. När det var min tur berättade jag om vår kamp med Regionförbundet (RF) att försöka rädda tjänsten som amatörteaterkonsulent. Vidare berättade jag att vi vi har planer på att bilda en ny organisation för amatörteatern i länet. Då var det några distrikt som blev uppjagade och ställde en hel del frågor, som jag besvarade så gott jag kunde.
Kvällen avslutades med att se "Titta en älg" av Kristina Lugn. Det var Studio Westmannia som bjöd på denna läckerhet. Hon har ett underbart språk denna förunderliga kvinna.

Lördagen ägnades vi större delen av till att "speed dejta". Vi blev indelade i fem olika grupper som på sju olika stationer (med var sin fråga/påstående) skulle brainstorma i tio minuter på varje station. Det var effektivt, innovativt och rätt kul.
Dagen bjöd oss sedan på två föreställningar. Teater Bisam från Luleå spelade "Möte i en park" av Peder Sjögren. Sedan följde ett nyskrivet drama. Tre unga människor träffas på sin gård i "Trapphus 3". Skrivet av en ung kvinna från Malmö och Teater Badabing.


Kvällen avslutades med jubilumsmiddag och fest. Allt i 70-tals stuk. Kläder fanns att låna för oss som missat detta i inbjudan.

Söndagen var mest information om vad de olika kommitteerna gör. Sedan var det hemfärd för alla.


Två av den Örebroska delegationen.

söndag 30 september 2007

Efter DLK

Så var man då hemma efter en konferenshelg. Det har varit mycket givande dagar. Bra diskussioner och härliga pjäser att titta på.
Just nu orkar jag inte skriva någon rapport, men det kommer nog...