fredag 6 april 2007

Glad Påsk!


Har precis kommit hem från att ha repat med bandet. Djävlar vad kul det var idag. Och det lät stundtals rätt bra dessutom. Tror att det här kan bli något om vi bara får ihop datum att repa på. Alla är vi upptagna på olika håll.
Strunt i det nu för nu åker jag ner till mina barn. Önskar er alla en riktigt underbart härligt glad påsk!

Skrivkramp

Har inte skrivit något nytt på snart en vecka. Detta beror till största delen på att jag varit ganska trött och inte orkat.
Och nu ska jag ner till barnen i Älvängen och fira påsk. Men först ska vi repa med bandet. Återkommer säkert efter helgen med nya inlägg.

söndag 1 april 2007

Jurtjyrkogården




Har inte gjort så mycket idag. Min webbkamera har lagt av. Det gjorde att jag blev på lite dåligt humör. Tog en tur med bilen i det fina vädret. Hamnade till slut vid djurkyrkogården i Adolfsberg/Marieberg (vet inte riktigt i vilken del den ligger). Gick runt lite grand. Det var en konstig känsla jag fick. Har lite svårt att relatera till att man vårdar ett minne av ett djur på detta sätt.
Nu tycker säkert många att jag är kall och inte har empatisk förmåga, men det vill jag inte hålla med om. Förstår mycket väl att man känner saknad efter en kamrat man haft i kanske 10-15 år (eller mer). Men att vårda en grav efter ett djur som dött 1955!!! Det kan jag bara inte riktigt relatera till.
Den äldsta graven jag hittade var daterad till 1952. Men där ska enligt sägnen finnas en cirkuselefant begravd. Hon dog vid ett besök i Örebro 1927. Ingen vet idag exakt var graven är men ett monument restes 2004 föreställande Bambina. Enligt samma sägen ska det också finnas en häst begraven där. En sak är i alla fall helt klar, här ligger en hund begraven...

Frithiofsson och en sydafrikan


Just nu känner jag mig oerhört patetisk. Har varit på teatern... själv. Sitter... själv framför TV:n en lördgskväll och sippar vin. Orkade inte ens fixa mig något kul att äta. Det blev hämtpizza. Hur patetiskt är det på en skala?
Men vinet är gott. En import av Bengt Frithiofsson (känd från TV). Dricker en Primitivo, det har blivit en av mina favvisar. Prisvärt och typisk primitivosmak, mycket björnbär och lite russin. Kraftig och robust kropp. Och prisvärd!!! Den kostar strax under 70 kronor bara. Otroligt bra pris på ett så kraftfullt vin.
Senast jag var inne på bolaget köpte jag ett Sydafrikanskt vin jag inte sett tidigare, Nederburg. Ligger i samma prisklass. En blandning av 95 % Shiraz och 5 % Viognier. Låter spännande, Shiraz är ju en väldigt kryddig kraftig druva och Viognier en lättare. Kanske den senare gör att paletten öppnar upp lite grand? Omdöme följer.