torsdag 9 augusti 2007

Ren på överläppen


För allmän information meddelas att jag numera är helt renrakad (i ansiktet). Även mustaschen är borta...

Det känns underligt och tomt.

En borde inte sova

Var på en nyskriven skräckis igår på Sparbanksbörsen. En nyskriven pjäs av David Levi. Medverkande är Ida Arvidsson, Frida Jansson, David Levi, Emma Olofsson och Jonatan Pettersson.
Historien utspelar sig på en gammal herrgård. En av dem är barnbarn till ägaren, Ingvar von Regn. Under kvällen så uppstår det konflikter och skapas spänningar mellan deltagarna och även publiken dras med i handlingen.

Tyckte den var helt ok. Det är duktiga ungdomar som spelar, inga duvungar precis. Det var ingen tvivel om när pjäsen startar. Det hörs en skarp åsknall och ljuset släcks. Sedan är det hela igång.

Gå och se den om du hinner. Kolla här!

onsdag 8 augusti 2007

Vi hade även tur med vädret


Så var man då hemma igen. Första dagen gjorde vi Marstrand. Vi hade tänkt att äta på Socitetshuset, men det hade Lars Leijonborg ockuperat. Han skulle hålla sitt sommartal där. Tror inte han drog så mycket publik, men tillräckligt för att hålla köket stängt. Djävla Leijonborg!

Vi var på hotellet vid ca 21.30. Trötta efter en hel dags resande och intryck gick vi till Halta Lottas Krog för lite kvällsförfriskning bestående av en 10-årig Rosebank till mig och en Draja till mitt hjärtas dam. Innan vi gick från hotellet lade vi en flaska champagne på kylning.
Jag hade ju fått en flaska Launois av min vän som tack för att jag agerade kurir för några veckor sedan. Nu var rätt tillfälle att avnjuta den. Vi hade köpt med oss färska jordgubbar från Marstrand så det blev Champagne och jordgubbar till kvällsmat.
Ett omdöme om Launois Brut Cuvée Reservée; Torr (i mitt tycke mycket torr), frisk, inslag av citrus, lite fatkaraktär (jo, jag tyckte det), ganska komplex smakbild, men dessa smaker tyckte jag mig känna. Påminde på något sätt om en Chardonnay. Passade kanske inte så bra till jordgubbarna, tror denna passar bättre till skaldjur och/eller fisk.

Nästa dag tillbringade vi i Danmark och Skagen. Besökte Skagenmuseet och åt var sitt smörrebröd på anrika Bröndums hotel. Vi sökte också efter en specialbutik för vin. Mitt hjärtas dam ville gärna ha tag i ett Israeliskt koshervin och sökte efter detta. Vi fann en butik och de hade några sorter. Eftersom vi var i Danmark så kunde vi naturligtvis avsmaka innan köp. Vi smakade på en Chardonnay som var mycket bra, bra fatkaraktär och ganska mycket smörkola. Hon köpte på sig några flaskor (Chardonnay, Merlot och Syrah).
Sedan var det den obligatoriska vandringen ut på Grenen för att se hur den ser ut just denna dag. Efter den vanliga fotograferingen när man står med en fot i Atlanten och den andra i Kattegatt, så var klockan såpass att vi fick skynda till Fredrikshavn för att ta färjan hem till Sverige igen.

Nästa dag ägnades åt Göteborg. En tur med Paddan (en rundtursbåt som går runt vallgraven och en bit ut i hamnen), lite shopping, träff med min äldsta dotter och hennes kille för en pratstund och latte och jag fick en ny ring (nej, ingen förlovning på gång).
Jag hade tänkt mig att vi skulle äta på Gabriels i Feskekörka (en välrenomerad fiskrestaurang). Men döm av min förvåning när det var stängt!!! Vi fick irra runt lite innan vi bestämde oss för att käka indiskt. Gott!
Hemma i Örebro strax efter midnatt. Sent blev det, men det var en underbar weekend. Även om det var lite väl tidiga mornar för min smak. Mycket sömn blev det inte, men många härliga intryck.