fredag 12 oktober 2007

Det växer



Det går framåt i repetionsarbetet, och det är så himla kul!!!
I går så kom det fram nya spännande saker som förde stycket framåt.
Det är en fröjd att få jobba med dessa människor och få regissera dem.

Det återstår naturligtvis mycket än så länge. Mycket av karaktärerna sitter ju i kläderna, och vissa har ännu så länge ingenting. Lite repetionskläder har vi, men det är allt. Så småningom ska ni få se hur de olika figurerna växer fram. Jag ser redan att skådespelarna har tagit sig an uppgiften och med allvar söker efter vem de spelar.

"Spela inte karaktären, låt karaktären spela dig."

Sill, ta mig tusan



I tisdags fixade kamratföreningen på jobbet en liten sillafton. Gott gotti gottgott!
Där fanns gubbröra, silltårta (två sorter), inlagd och hovmästarsill. Till detta två olika sorters snaps, Reimersholms och en dansk variant med citronsmak.
Vi åt och drack, och drack och åt. Ibland sjöng vi en liten nubbevisa.
Gott och kul!
Mera sill åt folket!

onsdag 10 oktober 2007

Rockstar

Jag är numera officiellt en Rockstar på Facebook!


Rod Cansby
Social Status:
At the top of your game? 28 nominations away from being a Mogul.

måndag 8 oktober 2007

Rep

Måndag och har repat med bandet. Det börjar låta rätt bra. Vi har testat två nya låtar idag och fan vet om det inte börjar släppa rejält.
Jag ska se om jag kan fixa ett litet gig för oss lite längre fram i höst/vinter. Visserligen inte så bra betalt, men mer för att testa oss på en publik.

Hur var sommaren 2007

Min lilla undersökning om hur sommaren varit ska väl redovisas.
Man kan väl säga att ingen har varit helt likgiltig, hälften är nöjda och resten inte.

Toppen!!! 3 (25%)
Jo då, de e la hyfsat. 3 (25%)
Kunde ha varit bättre... 0 (0%)
Vad hette det sa du? 6 (50%)

Passa på att svara på min nya "poll".

söndag 7 oktober 2007

Secken helg

Har kommit hem från Stockholm och världens mest underbara kvinna. Hunnit med att ta ett pass på gymmet och maten är i ugnen. Strax dags att göra kväll och käka.

Lördagen var ganska innehållsrik. Först träffades vi på Sparbanksbörsen där vi till att börja med gick igenom de olika karaktärerna i nästa produktion, "Nöjesfabriken".
Sedan testade vi om schlagerpotpurriet ligger i rätt tonart för samtliga. Vi sjöng igenom det några gånger. Det lät väl inte helt bra hela tiden.

Sedan drog vi i "hantverkargruppen" vidare till Kerstin "Mur" Pettersson, och hennes Orvar, som hade bjudit hela gänget på lunch. Hon frestade med gudagoda kåldolmar och trevlig samvaro.
Som en extra bonus så hade mina medresenärer (de som brukade åka med mig till rep och spel) samlat ihop till en present till mig. Den bestod av en flaska whisky. En tioårig Springbank, det är inte fy skam, och lite whiskytryffel. Man tackar och bockar. Ni kan räkna med att ni får åka med även i vinter!

Jag kunde inte stanna så länge hos Kerstinelvira utan åkte vid 14-tiden upp till Stockholm där kvällen bjöd på underbara ting...